Veenstra Tandprotheticus Emmen tel:0591-612279

Kunstgebit Zorg voor U

Klikgebit

Omschrijving Klikgebit

Als u overweegt een klikgebit te nemen als keuze voor een tandprothese oplossing, moet u zich voordien goed informeren. Er wordt hoog opgegeven van het klikgebit in vergelijking tot het klassieke kunstgebit. Als belangrijkste voordeel noemen mensen het 'vastzitten' van het gebit. Het klikt vast in de kaak door middel van knopjes of staafjes die uit de kaakwal steken. Als een drukknoopje druk je daar de tandprothese op vast. Daardoor valt en verschuift de gebitsprothese niet in de mond of valt uit de mond. Dat geeft mensen meer zekerheid. De Implantaat Tandprothese (ofwel kortweg het klikgebit genoemd), heet officieel de implantaat gedragen overkappingsprothese. 
Hoewel het voor een deel kan is een klikgebit in de meeste gevallen een volledige prothese die in zijn geheel vastklikt. Dit drukknopje of staafje zit zelf weer vastgedraaid op een implantaat. Een implantaat kunt u het beste zien als is een kunstwortel die de natuurlijke tandwortel vervangt en die wordt geïmplanteerd in de kaak. Dat wordt gedaan door een implantoloog of kaakchirurg in het ziekenhuis of in een gespecialiseerde kliniek. Die implantaten heeft u nodig om de kunstmatige tand(en) op zijn plaats te houden. 
Een klikgebit kan voor de onderkaak of voor de bovenkaak gemaakt worden alsook voor zowél onder als boven.

Behandeling

Indien u voor een klikgebit behandeld gaat worden, moet u meerdere keren naar de tandarts (implantoloog), kaakchirurg, tandprotheticus en de mondhygiëniste. De behandeling strekt zich over langere tijd uit. Als u nog niet helemaal tandeloos bent, dan wordt eerst het resterend natuurlijke gebit getrokken. Daarna worden de implantaten in het kaakbot gezet door gaatjes te boren. Uw kaak en het mondslijmvlies dient zich te hertellen van deze ingreep. Na de ingroeifase wordt de behandeling van de prothese gestart, in sommige gevallen is de prothese gedeeltelijk of in zijn geheel klaar en kan deze dan aangepast worden.

Klikgebit Voorbereidingen

Om een goed idee te hebben, moet u zich goed informeren over het proces om een klikgebit te verkrijgen. Maar het gaat ook daarna om een zorgvuldige verzorging van uw mond en uw klikgebit. 

Voordat de ingreep bij u wordt gedaan, wordt uw mondhygiëne getoetst en wordt gekeken of uw kaak voldoende mogelijkheden heeft voor de implantaten.

Vaak denken mensen met een klikgebit 'klaar' te zijn, maar dit is beslist niet het geval. De verzorging van uw mond is en blijft belangrijk voor een goede algemene gezondheid en voor uw mond zelf. De implantoloog kijkt of uw mondverzorging voldoende is om de ingreep te kunnen doen. Als dat het geval is, wordt de procedure ingezet. Hierbij werken de genoemde specialismen nauw met elkaar samen in een goed gepland traject.

Maar ook daarna moet u regelmatig voor contrôle naar de kaakchirurg of de implantoloog en naar de mondhygiëniste om uw mond te reinigen en te contrôleren. Ook implantaten kunnen ontsteken en het wordt dus aangeraden om naast het gebit zelf, ook de kaakwal en de tong en mondholte dagelijks goed schoon te houden. Net zoals dit bij natuurlijke tanden moet, er is feitelijk weinig verschil behalve dat u uw tanden eruit neemt voor de gebitsreiniging.

Voorbeelden 

Hieronder ziet u voorbeelden van een klikgebit in de verschillende componenten.

  • Aansluiting maken met bestaande gebit door tandprotheticus en/of kaakchirurg
  • Mondholte en Kaakonderzoek voor goed houvast van implantaat en klikgebit
  • Uitzoeken en maken nieuwe gebit door de tandtechnicus
  • Passen van de nieuwe constructie


Na alle behandeling ziet uw kaak er zo uit met een knopje dat uit de kaakwal steekt.

Vragen

Indien u vragen heeft, kunt u altijd even contact met ons opnemen. Wij helpen en begeleiden u met aandacht en zorgen voor correcte informatie, zodat u het beste besluit kunt nemen. Een besluit dat bij u past! Wilt u eerst nog even verder lezen, dan kunt u verder lezen kunstgebit- of klikgebit, klikgebit of vaste prothese, meer informatie over klikgebitten.

Het resultaat

Waar het allemaal om te doen is, is natuurlijk het uiteindelijke resultaat. Met kwalitatief goede mondzorg specialisten, bent u verzekerd van het best mogelijke resultaat dat haalbaar is.
Ga daarom voor de specialisten die deze (poli) klinische ingrepen uitvoeren en voor het team dat u het best kan ondersteunen in dit traject. Omring u met de zorg die u nodig heeft zodat u veilig bent in het hele proces. Van begin tot eind.
Ieder mens is anders, iedere mond is anders. Ga voor vakwerk in een vertrouwde setting. Wij werken al jaren samen met de beste specialisten op dit terrein. Kies in alle veiligheid voor dit team!

Site ontworpen door ABIO BV Plecht 38, 1319 BD Almere http://www.abio.nl