Veenstra Tandprotheticus Emmen tel:0591-612279

Kunstgebit Zorg voor U

Implantaat brug

WAT IS EEN IMPLANTAATBRUG?


Een implantaatbrug bestaat in de meeste gevallen uit een constructie die bedoeld is om meerdere tanden en kiezen blijvend te vervangen. Je kunt zeggen dat een implantaat brug bestaat uit meerdere kronen die aan elkaar vastzitten en die vervolgens worden bevestigd op meerdere implantaten, bijvoorbeeld bij het vervangen van drie of meer tanden of kiezen.Een brug op implantaten kan in zijn geheel vastgeschroefd worden, we spreken dan van een vaste implantaatbrug. Een andere methode van bevestigen is door een opzetstukje te gebruiken. Het opzetstukje is dan op het implantaat geschroefd, terwijl de tandprothese vastgecementeerd wordt op het opzetstukje. Dit cementeren is dezelfde werkwijze dan die bij een normale kroon wordt gevolgd, die op een afgeslepen tand wordt gezet. 


De vervaardiging van een brug op implantaten gebeurt bijna op dezelfde manier als de vervaardiging van een implantaat kroon. Ook hier zijn meerdere afspraken nodig om tot het gewenste effect te komen. Omdat het implantaat met het kaakbot moet vergroeien, is er een periode dat men moet wachten. Meestal maakt men een noodvoorziening voor de periode waarin het implantaat zich vast moet gaan zetten. De vorm van deze noodvoorziening hangt sterk af van de situatie, dit kan namelijk een noodkroon zijn maar de tandarts kan ook besluiten dit op te vangen door een tijdelijk plaatje te plaatsen. De kroon wordt op dezelfde manier vervaardigd als een normale kroon, en kan van dezelfde materialen gemaakt worden.

WERKWIJZE BIJ IMPLANTAAT BRUG


Alle implantaat werkstukken vragen om een goede planning, dus de brug constructies en vaste constructies ook. Als implantaatkronen en -bruggen worden geadviseerd, is het restgebit sterk en gezond genoeg om de constrcutie te dragen. Als er sprake is van hele constructies op implantaten dan heet dat een vaste constructie. Hieronder geven we enkele voorbeelden.Vraag advies aan wat het beste voor u is!

Site ontworpen door ABIO BV Plecht 38, 1319 BD Almere http://www.abio.nl