Veenstra Tandprotheticus Emmen tel:0591-612279

Kunstgebit Zorg voor U

Kunstgebit moet passen!

Een kunstgebit moet passen. Het moet perfect in uw mond zitten en u moet er alles mee kunnen doen, wat in uw situatie mogelijk is. Wij streven met u naar perfectie, naar het maximaal mogelijke. Zoals u het wilt en zoals het voor u het beste is, in uw situatie. Wij besteden er alle zorg aan. Het maken van een kunstgebit is vakwerk. Mensen komen rechtstreeks bij ons, anderen zijn doorverwezen door bijvoorbeeld hun tandarts. In alle gevallen bent u van harte welkom. Wij werken nauw samen met verschillende specialisten zoals tandartsen, implantologen, kaakchirurgen en de mondhygiënist. Mocht een doorverwijzing nodig zijn dan kunnen wij dit zonder problemen voor u verzorgen. 

Bij Veenstra ben ik uitstekend geholpen. Al jaren zat mijn gebit niet goed vast. Ik had veel eerder moeten gaan!

Het laten aanmeten van een kunstgebit

We gaan zorgvuldig te werk, want een kunstgebit moet perfect passen in uw mond. 
De 1e afspraak
Tijdens het intakegesprek wordt uiteraard eerst kennisgemaakt. Dan bespreken we de huidige situatie en u vertelt wat in grote lijnen uw wensen zijn voor uw kunstgebit. We stellen een plan op, zodat u precies weet wat er de komende tijd gaat gebeuren, hoe dat gaat gebeuren en in welk tijdsbestek. Tot slot maken we tijdens deze afspraak een eerste afdruk van uw kaken.
De 2e afspraak
Met de eerste afdruk van uw kaken hebben wij een speciaal op uw gebit aangepaste lepel (waarin u kunt happen) gemaakt.  Met deze lepel kunnen wij in de tweede afspraak een zeer gedetailleerde afdruk van uw mond maken. Tijdens deze afdruk worden ook spierbewegingen in de mond gemeten.
De 3e afspraak
Een belangrijke afspraak. U kiest nu namelijk zelf de kleur, grootte en stand van uw tanden uit. Uiteraard begeleiden wij u hierin. Wij adviseren u om naar deze afspraak een foto mee te nemen van uzelf, waarop uw gebit duidelijk te zien is toen het nog in goede staat was. U kunt dan nieuwe tanden kiezen die hier dicht bij in de buurt komen. Al is dat natuurlijk niet voor iedereen de meest gewilde optie. U hoeft niet bang te zijn dat de keuze die u in deze afspraak maakt, direct definitief is. U krijgt eerst een proefmodel (zie volgende afspraken).
De 4e afspraak
Er wordt een zogenoemde speciale beetbepaling gedaan. Met speciale apparatuur worden de bewegingen in uw mond gemeten. Dit is geheel pijnloos.
Om u alvast een beeld te geven van hoe uw gebit er ongeveer uit komt te zien, worden zes voortanden gepast. Als dit niet mogelijk is omdat u nog tanden heeft, laten wij op een gipsmodel de proefopstelling zien. De ene helft is uw eigen gebit, de andere helft is uw kunstgebit. Zo kunt u goed vergelijken. Tijdens deze afspraak kunt u de kleur, grootte en stand van de tanden en kiezen nog altijd wijzigen.
De 5e afspraak
Wij hebben voor u het kunstgebit in was gemaakt. Het ziet er exact zo uit als uw kunstgebit straks zal worden. U kunt het passen en kijken of het is wat u wenst. Natuurlijk zal het nieuwe gebit even wennen zijn, maar het is belangrijk dat u zichzelf er goed bij voelt. Zelfs nu kunt u kleur, grootte en stand van de tanden nog wijzigen. .
De 6e afspraak
Uw definitieve kunstgebit is klaar! U krijgt uitgebreid uitleg over het plaatsen en verzorgen van het gebit en u krijgt verzorgingsproducten voor uw kunstgebit mee naar huis. Dit is de laatste afspraak in het traject, maar uiteraard kunt u altijd bij ons terecht met vragen, opmerkingen of andere zaken die met uw gebit te maken hebben. Misschien kunnen wij u aan de telefoon al verder helpen, en anders maken we een afspraak. U hoeft zich nooit bezwaard te voelen contact met ons op te nemen.
De 7e afspraak
In deze afspraak vindt een nacontrôle plaats. Uiteraard kunt u ook zelf contact met ons opnemen om, los van deze nacontrole, een (extra) afspraak in te plannen wanneer u bijvoorbeeld last of pijn heeft.

Tot slot vindt er een jaarlijkse controle plaats. Deze kunstgebit controle is kosteloos.

Advies kunstgebit


Kleur KunstgebiT

U kiest zelf de kleur van uw kunstgebit 


vervaardiging kunstgebit


Een loszittend kunstgebit is niet alleen een grote irritatie, maar het beperkt je ook heel erg in je dagelijkse doen. Mijn ervaring is dat een niet passend gebit heel veel invloed heeft op je gedrag. Ik heb gemerkt dat dit heel ongemerkt gaat en je houding erdoor verandert, zonder dat je er erg in hebt. Nu zie ik dat ik eigenlijk steeds een beetje op mijn hoede was. Ook anderen zien dat aan je en gaan daardoor anders met je om. Nu ik niet langer meer hoef op te passen dat ik mijn gebit verlies of dat het klappert, voel ik me veel beter en vrijer.  Nooit meer die hand voor je mond en ook al zal ik niet vaak voluit lachen, want dat zit niet in de aard van het beestje, ik geniet weer volop! 

Voordat ik een kunstgebit had:

Nadat ik een kunstgebit kreeg:  • meer zelfvertrouwen
  • perfecte pasvorm
  • weer vrijuit lachen
  • weer actief meedoen
  • uitstraling verandertWacht er niet langer mee, kom langs voor een adviesgesprek !

Site ontworpen door ABIO BV Plecht 38, 1319 BD Almere http://www.abio.nl