Veenstra Tandprotheticus Emmen tel:0591-612279

Kunstgebit Zorg voor U

Snurkbeugel

Snurken betekent voor de meeste mensen lekker diep slapen. Maar dat lekkere slapen stoort anderen in hun slaap. In Nederland snurken heel veel mensen op middelbare leeftijd en een kleiner gedeelte onder de 30 jaar. Snurken ontstaat door het ontspannen van het zachte gehemelte en de tong. Doordat dit ontspant vernauwt dat de natuurlijke luchtweg een beetje. Dat vraagt erom dat de snurker met meer kracht de lucht gaat inhaleren. Een trilling in de kleeholte ontstaat door dat inhaleren en geeft het snurkgeluid.

Gevaren van snurken

Als de ademhaling stokt doordat de zachte delen de luchtweg helemaal afsluiten is dat niet goed. Als iemand tijdens de slaap vijf of meer keer per uur langer dan 10 seconden geen lucht krijgt, schaadt dat de gezondheid. Niet ademen betekent dat er geen zuurstoftoevoer is naar de longen, het hart en de hersenen. Dat is geen goede zaak en het lichaam reageert daarop met een onbewuste reflex die er voor zorgt dat de slaper 'wakker wordt' en weer gaat ademen. Dan komt er weer lucht bij de vitale functies.
Komt dit vaak voor dan spreekt men van slaapapneu (OSAS). Dit onderbreekt niet alleen de rust, maar verhoogt het risico op verhoogde bloeddruk en/of beroertes. Indien er een obstructief slaapapneu bij u wordt gediagnosticeerd dan wordt de behandeling veelal vergoed door uw verzekeraar.

De ademstilstanden kunnen gedurende de slaap zeer vaak voorkomen. Het klachtenpatroon kan bestaan uit een zeer onrustige slaap, niet uitgerust wakker worden, overdag in slaap vallen op onverwachte momenten en extreme vermoeidheid. De diagnose wordt gesteld in een zogenaamd slaapcentrum. Het onderzoek bestaat eruit dat tijdens de slaap verschillende metingen uitgevoerd worden. Het is een pijnloos onderzoek. 
Wij werken daarin samen met een tandarts die deel uitmaakt van een team specialisten in het ziekenhuis. Dit team houdt zich uitgebreid bezig met deze problematiek.
Goed uitrusten geeft vitaliteit en gezondheid

Snurkbeugel

Al een tijdje bestaat er een oplossing tegen snurken: de snurkbeugel.
Van de 5 miljoen mensen die snurken, verkeert ongeveer 15% in gevaar voor wat hun gezondheid betreft. Partners van snurkende mensen hebben veel geluidsoverlast en doordat zij slecht slapen, hebben zij er ook de nadelige gevolgen van te dragen. 

Werking snurkbeugel

U draagt de beugel alleen tijdens het slapen. Dus voordat u gaat slapen doet u de snurkbeugel in. De op maat gemaakte beugel duwt de onderkaak iets naar voren waardoor de luchtweg vrijkomt en het snurken tot het verleden behoort. U en uw partner slapen weer lekker door dankzij deze snurkbeugel.

Gelukkig biedt een snurkbeugel uitkomst.
Slaapapneu gevolgen

Als mensen lijden aan slaapapneu dan kan dit vergaande gevolgen hebben voor hun algehele gezondheidstoestand. U moet denken aan b.v.

 • Te hoge bloeddruk
 • Chronische slaapstoornissen
 • Hartkloppingen
 • Ochtendhoofdpijn
 • Impotentie
 • Beroertes/hartinfarcten
 • Vermoeidheid overdag
 • Concentratiestoornissen
 • Kortere levensverwachting
 • Depressie
 • Relatieproblemen

Snurkbeugel maken

Net als onze tandprothesen, wordt de snurkbeugel heel precies aangemeten. Hij wordt dus voor u op maat gemaakt, want geen enkele mond is hetzelfde. Er wordt een afdruk gemaakt van uw mond, uw tanden en kiezen. Vervolgens wordt met een klein apparaatje uw kaakstand gemeten. Dit gebeurt bij een van onze tandarts specialisten met wie wij samenwerken. Op die manier draagt de snurkbeugel heel comfortabel en heeft u er geen last van tijdens de nachtrust. De snurkbeugel wordt gemaakt van speciale kunststof. Dit materiaal voorkomt irritaties in de mond en draagt prettig.

Snurkbeugel dragers

Mensen die een bovenkaak kunstgebit of klikgebit dragen, kunnen in de meeste gevallen probleemloos gebruik maken van de snurkbeugel. Heeft u last van apneu en kunt u moeilijk aan een apneumasker wennen, dan kan een snurkbeugel mogelijk voor u de oplossing zijn.

Vergoeding snurkbeugel

Heeft u een medische indicatie dan wordt de snurkbeugel meestal volledig vergoed door uw verzekering. Is dat niet het geval dan kunt u de snurkbeugel natuurlijk ook voor eigen rekening laten aanmeten.

Snurkbeugel Easy Comfort

Wij werken met de anti snurkbeugel Easy Comfort MRA. Deze uitneembare beugel brengt de onderkaak naar voren waardoor de luchtweg open blijft en u niet meer snurkt. De Easy Comfort MRA is bewezen effectief in 96% van de snurkgevallen (bij slaapapneu in 5 op de 8 gevallen). 

 Wilt u meer informatie? Komt u gerust langs voor een informatief gesprek, want wij helpen u graag!

Site ontworpen door ABIO BV Plecht 38, 1319 BD Almere http://www.abio.nl