Veenstra Tandprotheticus Emmen tel:0591-612279

Kunstgebit Zorg voor U

Reparatie kunstgebit

Kan mijn kunstgebit altijd gerepareerd worden?

Veel mensen vragen ons of hun kunstgebit nog gerepareerd kan worden en of het kunstgebit achteruit gaat na een reparatie? Als uw kunstgebit gerepareerd moet worden dan ligt datgene dat bereikt wordt altijd zo dicht mogelijk bij de vroegere situatie, als mogelijk is. Er spelen twee factoren mee. Gebeurde het door een ongelukje of heeft het ermee te maken dat uw kunstgebit al wat ouder is?

Ongelukje. In het eerste geval is er waarschijnlijk sprake van een scherpe schone breuk. Tenminste als u geen poging heeft ondernomen om het gebit zelf te repareren. Want als dit wel het geval is wordt reparatie sterk bemoeilijkt, zo niet onmogelijk gemaakt. Heeft u gelukkig zelf geen pogingen gedaan, dan is het waarschijnlijk vrij gemakkelijk om uw kunstgebit weer te maken en in vrijwel de oude staat terug te brengen.

Ouder exemplaar. Heeft u een ouder exemplaar dan is het mogelijk wat versleten of is het slecht gaan zitten of ten gevolge van verkeerd gebruik stuk gegaan. Dan is er iets anders aan de hand en kan het zo zijn dat het wel gerepareerd kan worden, maar het feit waardoor het in de eerste instantie stuk is gegaan, bestaat nog steeds. Het gebit is gerepareerd op een zo goed mogelijke manier als gezien de conditie mogelijk was. De reparatie geeft u slechts wat tijd voordat een nieuw gebit noodzakelijk is of totdat het nieuwe gebit klaar is. In deze gevallen kan een breuk, zoals de eerste keer, gemakkelijk weer optreden, omdat de reden waardoor het kunstgebit brak, niet is weggenomen door de reparatie.

U zult begrijpen dat een kunstgebit niet zonder reden breekt. Bij een ongelukje weet u wat de reden was, maar in als het kunstgebit brak terwijl u het droeg, moeten we beslist achterhalen wat daarvan de reden was. Soms breekt er een tand af, vanwege een niet correct sluiten van de kaken of te hard bijten op iets of wat ook mogelijk is doordat een natuurlijke tand, de tand in het kunstgebit breekt. Breekt de hele basis dan kan dit komen doordat er net te weinig ruimte in uw mond is. Ouderdom van het gebit, kan natuurlijk ook de oorzaak zijn. Dan is er een einde gekomen aan de levensverwachting van het kunstgebit. U dient dit gebit dan te vervangen door een nieuwer exemplaar.
Soms kan het oude gebit aangepast worden aan uw mond en zo de klachten verminderen. Dan wordt het defect weggeslepen zodat het geen druk meer veroorzaakt. Niet op de binnenkant van uw mond en niet op het kunstgebit. Toch moet u ook in deze situatie eraan denken dat het zo kan zijn dat het gebit vervangen moet worden.

Op uw vraag of een kunstgebit te repareren is, zeggen wij altijd JA. Maar de eigenlijke vraag is hoe effectief een reparatie eigenlijk zal zijn. We zullen u daarover met plezier en eerlijk informeren. Zodat u er altijd zeker van kunt zijn dat uw kunstgebit goed is.


Een reparatie aan uw kunstgebit maakt er geen nieuw kunstgebit van!


Site ontworpen door ABIO BV Plecht 38, 1319 BD Almere http://www.abio.nl