Veenstra Tandprotheticus Emmen tel:0591-612279

Kunstgebit Zorg voor U

Klikgebit

Wat is een klikgebit?


Om een eenvoudig antwoord te geven: een klikgebit is een kunstgebit dat uitneembaar is met een klik mechanisme dat op een implantaat in uw kaakbot is gebracht.

Welke soorten klikgebit zijn er?


Een klikgebit kent een aantal vormen, en is te verkrijgen op een steg (een soort beugel) waar het gebit ingeklemd wordt. De steg zit vast op de implantaten in de kaak en het uitneembare kunstgebit deel kent haakjes waarmee het in de steg wordt gehaakt.
Of je kunt een klikgebit op knopjes krijgen. Het kunstgebit gedeelte kent dan gaatjes waarin de knopjes vallen. Net als bij een drukknoop.
Of het wordt soortgelijk gemaakt met knopjes, die echter voorzien zijn van magneetjes aan beide zijden zodat het klikgebit magnetisch aan elkaar klemt.

Ik wil graag een vaste prothese kan dat ook?


Als u voor een klikgebit kiest, dan moet u uw gebit uitnemen om het schoon te maken. Bij een vaste constructie zitten de kunsttanden aan elkaar en worden als een setje op de implantaten vastgezet. Dit kan met schroeven gedaan worden of met een tussenstukje waar de tanden op hun beurt weer opgeplakt worden. We hebben een pagina gemaakt over de keuze tussen een klikgebit of vaste prothese.

Wat is het verschil tussen een steg klikgebit en een knoppen of magneet klikgebit?


Een steg is een staafje dat in de mond is aangebracht op implantaten. Aan het gebitsgedeelte wordt een haakje gemonteerd dat in de steg grijpt

Deze manier van inklikken kan worden gebruikt als de onderkaakwal niet zo hoog is. Dan blijft het gebit netjes op de plek. Ook bij een tongspier die heel krachtig is, kan voor een steg klikgebit worden gekozen.

Wat zijn de mogelijkheden bij weinig kaakbot?

Als u weinig kaakbot heeft, dan kan het in een aantal gevallen mogelijk zijn, dat er extra bot wordt toegevoegd. Bot dat tijdens een operatie uit uw eigen botmateriaal elders wordt ontnomen, bot van een donor of materiaal van syntethische aard.
Site ontworpen door ABIO BV Plecht 38, 1319 BD Almere http://www.abio.nl